Институт за воћарство и виноградарство у Сремским Карловцима обележио 70 година успешног рада

5515

Институт за воћарство и виноградарство у Сремским Карловцима обележава 70 година успешног рада, тим поводом данас је одржана свечаност којој је присуствовао председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић. Он се том приликом обратио домаћинима и гостима ове свечаности.

– Када нешто постоји 70 година као што је то случај са Департманом за воћарство, виноградарсто, хортикултуру и пејзажну архитектуру и када једна таква установа доприноси унапређењу читаве области, онда то изазива осећај поштовања и дивљења.

Вишедеценијски стручно-научни рад за Сремске Карловце и нас Карловчане посебно је значајан сегмент виноградарства и винарства. Традиција која обавезује и локалну самоуправу као и Пољопривредни факултет са Департманом.
Настојаћемо да са Владом АПВ, Покрајинским Секретеријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство као и са ресорним Министарством, пре свега на пољу едукације и конкурса за обнављање потребне механизације дамо стимуланс домаћим произвођачима. И на пољу адекватне информисаности, едукације као и на суштинском а то је повећање броја засада под виновом лозом.

Квалитетно карловачко вино мора да досегне и адекватан квантитет. Уз подршку Факултета и Департмана локална самоуправа ће увек радо бити партнер на овако значајним пројектима за Карловце, АПВ и читаву државу.

Желим Вам да трајете и у будуће и на овако високом нивоу доприносите на развоју науке и читаве области. Честитам Вам јубилеј.

Претходни текстКарловачка златна каратискиња на пријему код председника
Следећи текстРадни састанак са потпредседником Покрајинске владе