Свечана академија поводом школске славе Свети Сава

2382

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић присуствовао је данас свечаности поводом школске славе Свети Сава у Карловачкој гимназији.

Данашњој свечаности присуствовали су министар одбране Александар Вулин, епископ сремски владика Василије, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и професори и ђаци Карловачке гимназије, а приређен је и богат уметничко културни програм, у складу с обележавањем школске славе Светог Саве.

Карловачка гимназија најстарија je српска гимназија, основана 1791. године. Данашња зграда школе саграђена је 1891. године. Поседује веома вредну Спомен библиотеку, иначе споменик културе, у којој је више од 20.000 књига и 10.000 годишта периодике, егземлари, велики број српских књига 18. и 19. века, штампаних србуља, рукописа, часописа и листова. Својом целином Библиотека је споменик културе.

Претходни текст„Године које се памте“
Следећи текстЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЛИ НЕДОСТАЈУЋЕГ ДЕЛА СРЕДСТАВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКТА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ЗА ОПШТИНУ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ЗА 2018. ГОДИНУ