Нових 100 милиона динара за прерађивачки сектор у АП Војводини

1252

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић присуствовао је данас у винарији Ђурђић свечаном уручењу уговора корисницима који су остварили право на средства по две конкурсне линије Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство а које су уручивали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду др Вук Радојевић.


Реч је о конкурсу за доделу подстицајних средстава за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и економске активности у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду млека и меса на газдинствима у АП Војводини у 2019. години. Друга конкурсна линија односи се на доделу средстава за суфинансирање инвестиција у набавку опреме за производњу вина и ракије на територији АП Војводине у 2019. години.

За производњу вина и ракије додељено је 33 уговора укупне вредности 80 милиона динара, док је са укупно 20 милиона динара финансирана набавка опреме у седам месара. Преко педесет одсто инвестиција по ове две прерађивачке конкурсне линије обезбеђено је из покрајинског буџета, преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док су остатак обезбедили корисници.

Претходни текстЈавни конкурс за именовање директора Туристичке организације општине Сремски Карловци
Следећи текстЦАЦ 2019. Сремски Карловци