Потписан уговор о реализацији пројекта „Омладински клуб Сремски Карловци“

1767

Данас је у просторијама Министарства омладине и спорта дошло до званичног потписивања уговора о реализацији пројекта „Омладински клуб Сремски Карловци“

Испред Општине Сремски Карловци уговор су потписали, председник општине Ненад Миленковић и координатор Канцеларије за младе Дарко Миланковић а испред Министарства омладине и спорта министар Вања Удовичић.

Министарство омладине и спорта финансирањем пројекта даје подршку општини Сремски Карловци у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Пројекат „Омладински клуб Сремски Карловци“ је један од најбоље оцењених пројеката у недавно расписаном конкурсу о финансирању и суфинансирању програма и пројеката од јавног интереса у области омладинског сектора.

– Формирањем „Омладинског клуба“ директно утичемо на побољшање положаја младих у Сремским Карловцима. Омогућујемо им простор, садржај и програм за квалитетније, безбедније и здравије провођење слободног времена. Пројектом планирамо реконструкцију простора од око 120 метара квадратних уређеног простора у ком је непходно извршити још веома мало радова и набавити опрему за функционисање клуба каже координатор канцеларије за младе Дарко Миланковић.

Оно што овај пројекат чини мало другачијим  је то, што се „Омладински клуб“ формира у кохезији са канцеларијом за младе која ће директно и индиректно утицати на рад самог омладинског клуба.

Простор омладинског клуба се налази у згради Магистрата у центру Сремских Карловаца, у ком су смештене скоро све важније институције, који има 24 часовну чуварску службу, што повећава безбедност младих који ту бораве.

Такође простор има одвојен улаз од зграде Магистрата, а удаљен је свега 20 метара од Карловачке гимназије. Поред реконструкције и опремања Омладинског клуба, пројектом је предвиђено екстерно оснаживање, мониторинг и евалуација рада омладинских радника и организација на територији општине Сремски Карловци.

Данашњем потписивању уговора присуствовала је помоћник министра омладине и спорта Снежана Клашња и начелница сектора за младе Министарства омладине и спорта Зорица Лабудовић.

Претходни текстПотписан уговор о пословно-техничкој сарадњи Општине Сремски Карловци и ФАМ-а
Следећи текстОртопедско помогало уручено општини