KARLOVČANKE U ULOZI FAVORITA

1307

Odbrojavaju se dani do početka dečije manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ u Ćupriji, na kojoj će, u konkurenciji 20 gradova, nastupiti i predstavnici Sremskih Karlovaca. Početak festivala je u 17 časova, a o pobedniku se odlučuje glasanjem po evrovizijskom principu predstavnika gradova i ambasada Evropske unije, kao i gledalaca koji će moći da podrže svoje favorite slanjem SMS poruka. Poruke se šalju na broj: 4441 , a glas za predstavnice Sremskih Karlovaca, s obzirom na to da nastupaju sedme, daje se slanjem tekstualne poruke: PESMA 07

Sremski Karlovci na ovoj manifestaciji učestvuju prvi put. Pesmom i igrom pokušaće da osvoje simpatije publike i žirija Jovana Ba nj anin ,Barbara Stankovi ć , Jovana Malivuk , Anastasija Carevi ć i Jelena Miladinovi ć . Njihova pobeda značila bi da će festival „Srbija u ritmu Evrope“ 2017. godine biti održan u Sremskim Karlovcima. Osim toga, pobednička ekipa najkasnije tri meseca od održavanja manifestacije putuje sedam dana u zemlju Evropske unije koju su predstavljali na ovom takmičenju.

Učesnici najveće dečije manifestacije u našoj zemlji pevaće na jednom od jezika članica Evropske unije. Predstavnice Sremskih Karlovaca nastupiće pod pokroviteljstvom Velike Britanije, odnosno pevaće na engleskom jeziku. Pečat ovom nastupu daće i dobro odabrana i pripremljena koreografija.

U petominutnom programu svi učesnici imaju maksimalnu slobodu da ispolje svoju kreativnost, odnosno da se pokažu u najboljem svetlu. Uostalom, cilj manifestacije je, kako ističu organizatori, podsticanje, razvijanje i prepoznavanje talenata u našoj zemlji, kao i promocija interkulturalnosti, tolerancije i saradnje.

Osim predstavnika Sremskih Karlovaca, u nadmetanju za titulu najboljeg učestvuju takmičari iz Aleksandrovca, Bačkog Petrovca, Bečeja, Beočina, Bogatića, Brusa, Ćićevca, Ćuprije, Inđije, Priboja, Raške, Ražnja, Sjenice, Sombora, Srbobrana, Varvarina, Velike Plane, Vrbasa i Vrnjačke Banje.

U žiriju Sremskih Karlovaca, koji će ocenjivati nastupe i deliti bodove od 1 do 20, su Ru ž ica Moro š ev , Du š ko Milosav lj evi ć iGoran Maravi ć .

Manifestacija traje 120 minuta, a moći će da se prati i u direktnom prenosu na programu Radio-televizije Srbije.

Prethodni tekstRANI JAVNI UVID U PDR radne zone „Prosjanice“
Sledeći tekstSavet za bezbednost saobraćaja Opštine Sremski Karlovci