Научна конференција удружења „Академац“ одржана у Магистрату

717

Центар за културу, едукацију и медије „Академац“ из Сремских Карловаца огранизовао је у недељу 27. септембра 2020, на Светски дан туризма, научно-стручну конференцију „Утицај традиционалних и дигиталних медија на промоцију и одрживи развој културне баштине“ у Свечаној сали карловачког Магистрата.

На скупу су представљени научни радови више аутора, који су се бавили узајамним односима туризма, медија и културног наслеђа и његовог очувања. Дванаест рецензираних радова уврштено је, при томе, у зборник, који ће, као вредно материјално сведочанство овога догађаја, на 180 страна сачувати истраживања 22 научника из наше земље. Предвиђено је да ова публикација добије своје штампано и дигитално издање. Ово друго могуће је већ сада преузети са званичне интернет странице удружења (akademac.edu.rs).

Неопходну подршку „Академцу“ пружили су Министарство културе и информисања Републике Србије и Општина Сремски Карловци.

На самом почетку конференције окупљенима се обратио председник Општине Александар Саша Стојкечић, истакавши колико је ова тема важна за Сремске Карловце, као значајног баштиника српског културног наслеђа и незаобилазне тачке на туристичкој карти Србије.

При крају излагања, он се осврнуо на тренутно неповољно стање у нашем и светском туризму, изазвано пандемијом коронавируса, полажући наду да ће се „када коначно ова пошаст нестане, када људи одахну и наставе нормалан живот, човечанство (…), засигурно, вратити путовањима“.

Претходни текстПрви пријем Карловчана код новог председника Општине
Следећи текстХуманитарни базар у Сремским Карловцима