Нови ЕКГ за пункт Хитне помоћи у Сремским Карловцима

733

Дечије одељење пункта Хитне помоћи у Сремским Карловцима добило је нови ЕКГ. Апарат ће омогућити бржу и прецизнију дијагностику, што ће обезбедити боље и адекватније лечење Карловачке деце са кардиоваскуларним сметњама.

Апарат, донацију фирме ДЕМ из Новог Сада лекарима који раде Сремским Карловцима уручили су директор Завода за хитну помоћ др Богдан Живановић и председник општине Сремски Карловци Александар Стојкечић.

– Ради што ефикаснијег лечења грађана Сремских Карловаца Завод за Хитну помоћ је у децембру отворио свој пункт. И у претходних шест месеци пружили смо више од 400 интервенција, а што је посебно важно излазак наших епипа на терен ради пружања здравтвене услуге је смањен са 12 на 8 минута. Очекујем да ће нови ЕКГ апарат значајно допринети лечењу најмлађих Карловчана – рекао је Живановић.

Председник општине Александар Стојкечић истакао је да су захваљујући брзом, преданом и посвећеном раду руководства и лекара Завода за хитну помоћ сачувани многи животи.

– За нас у Сремским Карловцима отварање пункта Хитне помоћи било је једно од најважнијих  питања. Присуство лекара је значајно унапредило живот наших суграђана. Њихов допринос је добио додатну значајну димензију у борби против Ковида 19 – рекао је Стојкечић.

 

Сремски Карловци, 25. март 2021. године

Претходни текстЈАВНИ ПОЗИВ за финансирање и суфинансирање Годишњих програма организација у области спорта са седиштем на територији општине Сремски Карловци за 2021. годину
Следећи текстБелило сади нову живу ограду у центру Сремских Карловаца