Општина Сремски Карловци донирала дезинфекциона средства за 40 објеката

652

Више од 40 туристичких објеката добило је близу 1.000 литара средстава за дезинфекцију од општине Сремски Карловци. Поред алкохола и хипохлоирита, једног од најефикаснијих дезинфекционих средстава за сузбијање Ковида 19, обезбеђени су и атомизери и друга опрема за дезинфекцију простора. Поред хотела, хостела, винарија, дезинфицијенси и опрема намењени су музејима, галеријама, сувенирницама и другим просторима које посећују туристи. Део опреме и средстава добиће и ЈКП „Белило“ за дезинфекцију јавних простора. Сремски Карловци су први град у Србији у ком се реализује пројекат „ЕУ за тебе-за културно наслеђе и туризам“.

– Избијањем Ковид пандемије туристички сектор је стављен пред огромне изазове. Ова донација ће помоћи да се очува здравље оних који раде у сектору угоститељства, али и гостију. Локална самоуправа свакако поздравља овакве пројекте, нарочито у времену када смо сви окренути у тражењу решења како да се што пре и безболније изборимо са новонасталом ситуацијом, изазваном Ковидом, а то значи да ћемо и убудуће, као једна озбиљна институција, помагати да се овакви пројекти реализују – рекао је Стојкечић.

Набавку дезинфекционих средстава финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу ГИЗ, у партнерству са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, а пројекат се реализује преко Туристичке организације Сремски Карловци.

 

Сремски Карловци, 1. април 2021. године

Претходни текстII ЈАВНИ ОГЛАС ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА  ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЗА РЕДОСЛЕД СТАЈАЊА НА ПРЕОСТАЛИМ ПОКРЕТНИМ ТЕЗГАМА И ИЗЛОЖБЕНИМ ШТАНДОВИМА (ТИПСКИ ДРВЕНИ КИОСЦИ) ЗА ПРОДАЈУ ПРОИЗВОДА ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ, СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА И
Следећи текстЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ СУГРАЂАНИМА КАТОЛИЧКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ