Двоје карловачких средњошколаца на свечаности уручења уговора о финансијској помоћи у Бановини

730

Данас су, у Великој сали Скупштине Војводине у Новом Саду, најбољим ученицима средњих школа из избегличких, прогнаничких и расељеничких породица, који пребивалиште, односно боравиште имају на територији АП Војводине, свечано уручени уговори о додели једнократне финансијске помоћи.

Право на овај вид подршке у школовању остварило је сто најуспешнијих средњошколаца који су се, током фебруара ове године, пријавили на јавни конкурс покрајинског Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, чиме су им одобрена средства у износу 40.000 динара по ученику. Међу њима своје место заслужили су и Карловчани Петар Радоја и Анастасија Царевић.

Уговоре ученицима, на свечаности у Новом Саду, уручили су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, генерални секратар Скупштине АП Војводине Никола Бањац и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Догађају у Бановини, као председница Управног одбора Фонда, присуствовала је и Нада Остојић Агбаба, руководилац Одељења за друштвене делатности Општинске управе Општине Сремски Карловци.

Претходни текстДодељена признања волонтерима Црвеног крста у Сремским Карловцима
Следећи текст173 ГОДИНE ОД МАЈСКЕ СКУПШТИНЕ